Jótállás kiegészítés

Jótállás kiegésítés:

A 3 lépcsős érték alapú jótállást minden termékünknél kötelezően biztosítjuk, ami tartós fogyasztási cikknek minősül, (tartós fogyasztási cikkekről szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerint) ami azt jelenti ,hogy a vásárlást/átvételt követően (kiszállítás esetén a csomag átvétel ideje) időarányosan ha a termék gyártási hibás ,vagy olyan mód meghibásodik ,hogy az használhatatlan (teljesen) ,vagy nem képes ellátni azt a funkcióját teljes mértékében (csak részben) amire szolgáltatott ,akkor mi vállaljuk ,hogy saját költségre a terméket megjavítjuk/javíttatjuk , kicseréljük , legvégső esetben árleszállítást alkalmazunk a terméknél ,ezek közül a lehető legoptimálisabbat választjuk ,kivételt képez az az eset ,ha nem rendeltetés szerűen volt használva a termék ,vagy beépítésre szánt terméknél nem szakszerű volt a beépítés,vagy bizonyos termékeknél, ahol a karbantartás javasolt, annak elmaradásából bekövetkezett meghibásodás.

KÖZÉPMOTOROK ESETÉN ÁTVIZSGÁLÁS/KARBANTARTÉS ERŐSEN AJÁNLOTT 4000-5000km-enként, vagy vásárlást követően fél évvel, EZZEL is elkerülhető az idő előtti meghibásodás !!! VALAMINT EZ IS FELTÉTELE LEHET EGYES MEGHIBÁSODÁSOK JOGORVOSLATÁNAK  ALKALAMZÁSÁHOZ !!! A KARBANTARTÁST CSAK ÉS KIZÁRÓLAG HIVATALOS SZERVÍZ VÉGEZHETI, abban az esetben ha,  RENDELKEZIK A MEGFELELŐ TUDÁSSAL ÉS HOZZÁÉRTÉSSEL , VALAMINT A KARBANTARTÁST IGAZOLNI IS TUDJA SZÁMLAADÁSSAL, CÉGÜNK RENDELKEZIK A FENTI TULAJDONSÁGOKKAL, EZÉRT ELŐRE EGYEZTETETT IDŐPONTBAN TUDJUK FOGADNI AZ ÁTVIZSGÁLÁSRA SZÁNT KÖZÉPMOTORT. Átvizsgálás karbantartás költsége a nálunk vásárolt középmotor esetén bruttó 10.000ft, máshol vásárolt középmotor esetén bruttó 14.000ft (tartalmazza a külső és belső szerkezeti elemek átvizsgálását, annak zsirzását, esetleges hiba feltárást) alkatrész cserét nem tartalmaz az ár, továbbiakról érdeklődjön emailban, a zoldalkatreszek@gmail.com -on.

HÁZI BARKÁCSOLÁS ESETÉN A JÓTÁLLÁSI JOG NEM ÉRVÉNYESÍTHETŐ !!!

VALAMINT A 250W-os elektromos kerékpár átalakító motor szettek és kerékpárok max. sebesség beállítása gyárilag 25km/h, a 250W-nál nagyobbaknak, 350W/500W/750W/1000W és felette pedig 32km/h alatti. Amelyik rendszernél lehetőség van a végsebességet állítani és a gyári beállítástól felfelé eltér a felhasználója vagy tulajdonosa, akkor az ebből adódó idő elötti alkatrész elhasználódások, törések, vagy bármilyen szerkezeti vagy elektronikai meghibásodás esetén a jótállási jogot nem lehet az adott termékre érvényesíteni, ez azt jelenti, hogy a javítás, felújítás vagy cserealkatrészből adódó költségek a tulajdonost/felhasználót terhelik.

A tulajdonos/felhasználó a jótállási jogát csak a gyári beállítások megléte mellett bekövetkezett jótállási időn belüli gyári meghibásodások esetén, valamint megfelelő normál lakossági felhasználás mellett gyakorolhatja.

A ZÖLD alkatrészek webáruházában kínált összes termékre vonatkozóan a nem szakszerűen beszerelésből és a nem megfelelően használt termékek idő előtti meghibásodásából adódó jótállási jog nem érvényesíthető.

A fenti esetben a meghibásodott terméket a felhasználónak kell visszaküldenie önköltségen cégünkhöz, a hibajelenség feltárása után állapítjuk meg melyik félnek a jogi kötelezettsége a javításból eredő költségek (szállítási költség is) fedezése, kijavítási igény esetén.

A jótállást cégűnk vállaja a gyártási hibákra ami az adott jótállási időn belül bekövetkezett gyártásból eredő meghibásodásra vonatkozik. (kopó alkatrészekre a jótállás nem vonatkozik ,kopó alkatrészek azok a termék alkatrészek vagy önálló alkatrészek amik természetes kopás következtében normál használat során elhasználódnak Pl: fékek,lánc,gumi, racsnik, fogaskerék, szimering, csapágy, középmotorok esetén a hajtás szabadonfutója,   stb.....)

Továbbá jótállási joggal nem élhet az a Tulajdonos/Felhasználó, aki a bekövetkezett hibajelenség , vagy annak bármilyen fokú észlelése esetén tovább használja a még használható, de már a működést korlátozottan kiszolgáló rendszert, amivel további alkatrészek is tönkremehetnek, és csak azok cseréje után lesz újra teljes értékű a termék, ez vonatkozik az elektronikai egységekre is, mint motor és vezérlő, ami túlterhelésből adódó meghibásodás, vagy abból adódó további alkatrész sérülés meghibásodása esetén sem érvényesíthető a jótállási jog, ezt ki lehet deríteni, hiszen mindennek van egy folyamata, az alkatrészen és a környezetén általában láthatóak azok a folyamatok/nyomok amik igazolják a felelőtlen használatát a terméknek. Minden olyan felmerülő költség, ami a felelőtlen felhasználásból eredményezett meghibásodást eredményezi, az a Tulajdonost/Felhasználót terheli, Vállalkozás ez esetben nem vonható felelősségre.

FONTOS!!! Elektromos motor rendszerek esetén a túlterhelésből bekövetkezett, vagy nem rendeltetés szerű használatból származó meghibásodásokra, a motor elektromos vezérlésének és tekercselésének leégésére, meghibásodására, tehát összességében a fenti esetekben a meghibásodás költségei, javítás igénye esetén a vevőt terhelik.

Valamint nem vonatkozik egyik jótállási időszakra sem a mélymerülés, valamint az  akkupakkok kapacitás vesztése a nem rendeltetésszerű téli használat töltés / kisütés következtében, mivel az akkuk töltési/kisütési folyamatának vannak " kitételei/szabályai" kémiai és fizikai tulajdonságaiból következtetve és ennek be nem tartása normál idő előtt tönkre teheti az akkupakkot, az ebből bekövetkezett sérülésre vagy meghibásodásra egyik jótállási forma sem érvényesíthető.

 

FONTOS : Minden jótállási problémát elektronikusan kezelünk, ezért bármilyen , a termékkel kapcsolatos jótállási probléma, vagy annak tűnő bejelentést csak emailban tudunk fogadni, hogy annak nyoma legyen.